Meditatie Wandeling

 

Wandelmeditatie is met volle aandacht lopen. Wanneer je aandachtig loopt, kun je je actief voorstellen dat je met elke stap een frisse golf van vrede, creëert

 

Als je wandelt nodigt de natuur je uit om te glimlachen naar de vogels, naar de zon, naar de regen. Zeg ja tegen alles wat je tegen komt. Zeg ja tegen het leven. Als je een paar dagen op die manier je wandelingen in de natuur doet dan verandert er langzaam iets van binnen. Je ervaart een soort innerlijke vrede.

 

Zet drie stappen per inademing en 3 per uitademing (tenzij 2 of meer beter bij je past) en zeg van binnen ‘in, in, in, uit, uit, uit’.

Dit kun je afwisselen met ‘aarde, aarde, aarde’ of ‘ik ben er, ik ben er, ik ben er, of bijvoorbeeld dank, dank, dank’.  Kies de woorden die bij je passen.

Als er iets is onderweg waar je je aandacht aan wilt geven, de blauwe lucht, een mooie boom, sta dan gewoon even stil.

 

Een wandelmeditatie is niet bedoeld om pijn weg te krijgen maar om juist onze gevoelens in de ogen te kijken. We hebben doorgaans de neiging om óf veel met onze pijn bezig te zijn óf de pijn te ontkennen.

Als je wandelt met aandacht en je stappen neemt met rust, kun je dichtbij je (pijnlijke) emoties zijn. Omarm emoties als ware het een tere baby.

Accepteer en koester je emoties. Daarna kan het voelen alsof je een storm hebt doorstaan. Je pijn kan transformeren in, of bestaan naast stevigheid, helderheid of vrijheid. Natuurlijk is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het een fantastisch bevrijdende ervaring als het ‘lukt’.

 

Heerlijk is ook dat je niets hoeft tijdens een wandeling. Zelfs niet te mediteren, noch te letten op je ademhaling, jouw emoties te omarmen, stappen te tellen of bewust waar te nemen. Als je een tijdje loopt gaat het vanzelf. Of niet. Als iets je flink dwars zit neem den de tijd.

 

Geniet van heerlijke wandelingen!

 

 

Wat kan je zoal verwachten? 

Door al wandelend te mediteren, leer je op een natuurlijke wijze te onthaasten. Aan de hand van betekenisvolle teksten en eenvoudige oefeningen, creëer je samen met de groep een zekere rust en verbondenheid. Heerlijk voor iedereen die behoefte heeft aan stilte, rust en inspiratie!

 

 

Locatie: later meer info

Wanneer: woensdag 20 september 2023 (de wandeling gaat enkel door bij droog weer)

Duurtijd: vanaf 14u

Afstand: later meer info

Leeftijd: volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar

Tarief: 10€

 

Inschrijven? Gelieve onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestigingsmail om uw reservatie te vervolledigen.

 


 

Let op: een plek reserveren is verantwoordelijkheid nemen. Als je niet zeker weet of je komt, reserveer dan liever lastminute in plaats van dat je lastminute afzegt. De meditatiewandelingen hebben beperkt plek, dus vol=vol en we rekenen op je komst indien je een reservering hebt gemaakt. Je reservatie is pas in orde na betaling.