Meditatie & Mindfulness Basis

 

Meditatie is één zijn met onze innerlijk universum

Tijdens deze workshop leer je verschillende meditaties en maak je kennis met de achterliggende ademhalingstechnieken. Deze meditatietechnieken kun je gebruiken voor je eigen beoefening of om door te geven aan anderen.

De meditaties hebben verschillende effecten, waaronder; ontwikkelen concentratie, bewustwording door inzicht-meditatie, ontwikkelen medeleven, het komen tot rust, omgaan met emoties, verminderen van irritatie en boosheid en nog vele andere effecten.

De meditaties die je tijdens deze workshop leert komen vanuit verschillende stromingen.

 

In de workshop leer je eerst één van de meest eenvoudige meditatievormen, namelijk concentratiemediatie. Vervolgens gaan we over tot inzicht-meditatie en leer je ook omgaan met datgene wat je in de meditatie tegen kunt komen. Dat zijn niet alleen de mooie ervaringen, maar bijvoorbeeld ook zogeheten hindernissen zoals slaperigheid, piekeren, toekomstplannen maken, emoties, etc.
Je leert verschillende manieren om hiermee om te gaan, en je krijgt inzicht in welke manier je op welk moment kunt inzetten.

 

Naast de meer bekende vormen van zitmeditatie, leren we je ook meditatie in andere houdingen en zelfs meditatie met/in beweging. Uiteindelijk is de ‘formele meditatie’ (vaak zittend op ons meditatiekussen) dan ook een voorbereiding op het dagelijks leven. Door meditatie ook te oefenen met beweging komt dit ook weer dichter bij het dagelijks leven. Bovendien heeft meditatie in beweging doorgaans ook een heel ander effect. Meditatie in beweging, yoga en andere technieken gericht op het lichaam kunnen ook vaak helpend zijn om de mind meer tot rust te laten komen. Soms sneller dan bij zitmeditatie. Vaak worden deze methoden dan ook wel voorafgaand aan een zitmeditatie beoefend.

Naast meditatie in beweging krijg je dan ook diverse andere technieken aangereikt om eerst meer in het lichaam te komen. Dat kun je dan beoefenen als meditatie op zichzelf, of als voorbereiding op een zitmeditatie.

 

Meditaties die aan bod komen tijdens deze workshop

De volgende meditatievormen en andere technieken komen onder meer aan bod:

  • concentratie-meditatie
  • inzicht-meditatie
  • non-dualiteit meditatie
  • meditaties gericht op vriendelijkheid en medeleven
  • meditaties in beweging (met en zonder begeleidende muziek)
  • mindfulness oefeningen
  • mindful yoga
  • ademhalingstechnieken 
  • mediteren en werken met klankschalen
  • en andere meditaties (onder meer afgestemd op waar behoefte aan is/wat zich aandient tijdens de workshop)

Voor wie is deze workshop geschikt?

Je hebt voor deze workshop geen meditatie-ervaring nodig, we beginnen echt bij het begin. Heb je al heel veel ervaring met meditatie dan zal je een deel van de workshop wellicht dingen horen die je al weet. Maar zoals ze zeggen ‘yogi mind, beginners mind’ en kun je natuurlijk ook bij herhaling vaak nog veel nieuwe inzichten opdoen. Verder worden er dermate verschillende technieken overgedragen dat er zeker voor iedereen iets nieuws bij zit.

 

Na goede voltooiing van de workshop ontvang je het certificaat "Meditatie & Mindfulness Basis".

 

 

Locatie: Holistisch Centrum Spiritueel Bewustzijn, Paanderstraat 80, 8791 Beveren - Leie (Waregem)

Wanneer: zaterdag 14 januari om 10u-17u of op een moment naar uw keuze 

                   opmerking: bij het reserveren op een moment naar uw keuze, gelieve een mail te sturen naar info@spiritueelbewustzijn.be

Tarief: 150€

 

Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur

Water, koffie, thee en een kleine versnapering zijn voorzien 

 

Inschrijven? Gelieve onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestigingsmail om uw reservatie te vervolledigen.

 
 

Let op: een plek reserveren is verantwoordelijkheid nemen. Als je niet zeker weet of je komt, reserveer dan liever lastminute inplaats van dat je lastminute afzegt. De workshops hebben beperkt plek, dus vol=vol en we rekenen op je komst indien je een reservering hebt gemaakt. Je reservatie is pas in orde na betaling.