Workshop 

Maak je eigen Dromenvanger

 

Dreams are the guiding words of the Soul

 

De nacht is gevuld met dromen. Dromenvangers zijn bedoeld om je bescherming te geven tegen negatieve dromen.

De Dromenvanger filtert de nare dromen, alleen de goede dromen kunnen door de ruimtes tussen de web draden heen. De slechte dromen worden gevangen in het web en sterven als de zon opkomt (de zon verbrand de dromen)

 

Dromenvangers komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika van de native Americans, die wij kennen als Indianen, en wordt door hen Ojibwa genoemd. Dromen spelen een belangrijke rol in de tradities van de native Americans. Ojibwa is de naam van een stam.

Voor een andere Indianen stam (de Lakota van de Sioux-Stam) werkt de dreamcatcher echter anders. Voor hen passeren nachtmerries door het web en de fijne dromen worden gevangen in de draden en door de veren in de richting van de slapende persoon geleid.

De Indianen geven de dreamcatcher vooral als geschenk aan een pasgeborene om boven hun bedje te hangen om de nachtmerries tegen te houden en de mooie dromen door te laten.

 

Een dromenvanger bestaat uit een ring, (symbool voor de verbinding tussen alle mensen op aarde) meestal van wilgenhout waar een speciaal geweven ‘web’ (wijsheid) tussen gespannen is. In het midden van dit web zit een gat, en onder aan de ring hangt altijd een veer. De veer vertegenwoordigt het element lucht, maar symboliseert ook het leven. Aan de randen van de ring hangen vaak touwtjes of reepjes leer met veren.

 

Het is niet alleen mogelijk om de tijdens de workshop dromenvanger een traditionele dromenvanger bij ons te maken, maar je kan er je eigen vorm aan geven, bijvoorbeeld een driehoek, of een rechte tak, traditioneel, bohemian, gypststyle of ibizastyle…met veren, lappen stof, leer, (houten)kralen, schelpjes, parels, veterkoorden, linten, ringetjes, edelstenen, bedeltjes, crystals, drijfhout, glas, zaden, kant, waxkoord, takjes, rafia, kraaltjes voor tekst of een naam,...


Het is ook altijd bijzonder om eigen items mee te nemen die je in je dromenvanger kan verwerken.
Zo kan je je dromenvanger zo persoonlijk mogelijk maken tijdens de dromenvanger workshop.
De kracht van een dromenvanger zit vooral in het zelf maken en het zorgvuldig bij elkaar zoeken van de verschillende onderdelen.

 

 

Locatie: Holistisch Centrum Spiritueel Bewustzijn, Paanderstraat 80, 8791 Waregem

Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur

Wanneer: donderdag 18 augustus 2022 om 19u-22u of  zaterdag 20 augustus 2022 om 14u-17u of zaterdag 10 december 2022 om 14u-17u 

Leeftijd: deze workshop is voor alle leeftijden 

Tarief: 40€

 

Inschrijven? Gelieve onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestingsmail om uw reservatie te vervolledigen.

 


 

Let op: een plek reserveren is verantwoordelijkheid nemen. Als je niet zeker weet of je komt, reserveer dan liever lastminute inplaats van dat je lastminute afzegt. De workshops hebben beperkt plek, dus vol=vol en we rekenen op je komst indien je een reservering hebt gemaakt. Je reservatie is pas in orde na betaling.