Keltische Buidelzakjes Maken

 

In een buidelzakje werden bij de Kelten van oudsher geneeskrachtige kruiden bewaard. Maar vaak worden er ook kleine voorwerpen met een speciale betekenis van kracht in gestopt, bv. steentjes of veren die onderweg worden gevonden. Door deze krachtvoorwerpen te vinden en in jou buidelzakje te stoppen, maak je er verbinding mee en word het een soort talisman voor jou.

Een talisman is een deur, een sleutel om weer bij die ervaring te komen. Een buidelzakje is daarmee een portfolio van je eigen zelf-ontdekking. Elk onderdeel erin verbindt je met je eigen kracht. Een buidelzakje is een interessant gegeven. Het bevat tastbare herinnering naar eerdere belevenissen of ervaringen.

 

In je eigen buidelzakje  stop je krachtvoorwerpen die voor jou belangrijk zijn. Dat kan van alles zijn, van kruiden tot een geluksmuntje, edelsteen, of iets moois dat je in het bos hebt gevonden.   

Een buidelzakje draag je bij je voor een bepaald doel, het vinden van innerlijk evenwicht, het leren omgaan met stress, beter voor jezelf opkomen.. Daarom is het belangrijk om de inhoud van je buidel met aandacht samen te stellen zodat de voorwerpen hun krachtige betekenis houden. 

 

Je buidelzakje zelf maken is al zo krachtig doordat je hem zelf maakt. Je zet je eigen energie er al in en verbind je er mee. je maakt hem helemaal naar je eigen zin. Beschouw het als je buidel voor jouw innerlijke Zelf. Alles wat in jouw buidelzakje zit, biedt toegang tot de binnenwereld. 

 

Tijdens de workshop weven onze buidel zelf met organische materialen zoals grassen, hooi, enz.

Je kan je buidel versieren met kralen en veertjes, maar je kunt er ook een symbool op plakken, of versieren met borduursels, uit leer geknipte franjes, bandjes of kleine kraaltjes. De mogelijkheden gaan zover als jouw fantasie je toelaat.

 

Je mag tot max. 3 buidelzakjes maken

Alle materialen zijn in de praktijk aanwezig. Alle organische materialen, alle kleuren veertjes en kralen, stof en zoveel meer.

Je kan ook zelf materialen meebrengen waarmee je een persoonlijke toets aan je buidelzakje kunt toevoegen. Bijvoorbeeld: veren, kralen, sieraden, leder, ...

 

Koffie, thee, water en een kleine versnapering zijn voorzien.

Locatie: Holistisch Centrum Spiritueel Bewustzijn, Paanderstraat 80, 8791 Waregem

Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur

Wanneer:   woensdag 15 november 2023 of op een moment naar uw keuze

                    opmerking: bij het reserveren op een moment naar uw keuze, gelieve een mail te sturen naar info@spiritueelbewustzijn.be

Duurtijd: 14u - 17u

Tarief: 50€

 

Inschrijven? Gelieve onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestigingsmail om uw reservatie te vervolledigen.

 
 

Let op: een plek reserveren is verantwoordelijkheid nemen. Als je niet zeker weet of je komt, reserveer dan liever lastminute in plaats van dat je lastminute afzegt. De workshops hebben beperkt plek, dus vol=vol en we rekenen op je komst indien je een reservering hebt gemaakt. Je reservatie is pas in orde na betaling.