Intuïtief Schilderen 

Oog van de Ziel 

 

Ogen zijn de spiegels/poorten van de ziel.  De levensvreugde (de ziel dus) in iemands ogen zien.

Als je in iemands ogen kijkt, dan ben je daadwerkelijk in iemands ziel aan het kijken: dat is wie die persoon werkelijk is,

als je door alle conditioneringen heen kijkt.

 

 

Zijn ogen dan echt de spiegel van de ziel? Of dit zo is, is nog niet wetenschappelijk aangetoond maar wel weten we dat de ogen meer verklappen over ons dan we denken. Wist je bijvoorbeeld dat de grootte van je pupil iets kan zeggen over je gevoelens? En dat de iris je karaktereigenschappen kan verklappen? 

 

Onze ogen zijn niet alleen de spiegels van onze ziel, maar ook van ons lichaam. Sommige artsen en natuurgeneeskundigen stellen dat het hele lichaam in de iris van het oog wordt gereflecteerd. Door ze te bestuderen kunnen zij onze sterke en zwakke punten registreren, die diepere oorzaken van klachten achterhalen en preventief werken aan onze gezondheid.

 

We gaan kijken naar onze iris, op reis in gedachten en leren misschien wat over onze karakters en blokkades. Door middel van specifieke technieken gaan we de iris schilderen op canvas doeken. 

 

We gaan niet uit van 'Ik moet met een mooi werk naar huis gaan'. Maar wel van: 'Ik mag schilderen op doek, experimenteren met materialen, ik mag enkele technieken leren maar ben niet verplicht ze toe te passen. Ik mag eens volledig mijn zin doen!

 

We werken met acrylverf, lijm, zand, met materialen die verrassende effecten mogelijk maken. 

We schilderen met onze handen, spatels, borstels en rollers,...

We leggen laag over laag, spelen met kleuren en laten ons verrassen door het toeval. 

 

We starten de workshop met een korte groepsmeditatie om te beginnen schilderen met een leeg hoofd en een open mind.

 

Het is absoluut niet nodig dat je ervaring hebt met schilderen. Wees welkom, voel je hier thuis en weet dat fouten maken hier niet bestaat.

 

Wij zorgen voor alle materialen: canvasdoek, verf, lijm, borstels, spatels, rollers, enz.

Jij zorgt voor geschikte kledij en een gezonde dosis goesting om je eens volledig uit te leven, of je net helemaal te ontspannen!

 

 

Koffie, thee, water en een kleine versnapering zijn voorzien.

Locatie: Holistisch Centrum Spiritueel Bewustzijn, Paanderstraat 80, 8791 Beveren-Leie (Waregem)

Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur

 

Wanneer: woensdag 28 juni & 5 juli 2023 om 14u-17u of op een moment naar uw keuze

                    opmerking: bij het reserveren op een moment naar uw keuze, gelieve een mail te sturen naar info@spiritueelbewustzijn.be

Tarief: 70€

 

Inschrijven? Gelieve onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestigingsmail om uw reservatie te vervolledigen.

 
 

Let op: een plek reserveren is verantwoordelijkheid nemen. Als je niet zeker weet of je komt, reserveer dan liever lastminute in plaats van dat je lastminute afzegt. De workshops hebben beperkt plek, dus vol=vol en we rekenen op je komst indien je een reservering hebt gemaakt. Je reservatie is pas in orde na betaling.