Tweelingziel Loslaten

 

Een Tweelingziel Relatie omvat zowel een intens samenzijn als verscheurende eenzaamheid. Veelal een onmogelijke liefde...

 

Tweelingzielen en aantrekkingskracht  

Tweelingzielen laten zich zien als twee mensen die een ontzettend groot liefdesgevoel in elkaar losmaken. Ze lijken elkaar rechtstreeks in het hart te raken, voelen herkenning en maken een gevoel in elkaar los zoals ze dat nog nooit hebben ervaren. Een allesomvattend gevoel van liefde en openheid.

 

De persoonlijkheden of uiterlijke omstandigheden van tweelingzielen maken een daadwerkelijke relatie zoals we dat gewend zijn vaak niet mogelijk. Een relatie waarin je samen in de aardse werkelijkheid en materie een gemeenschappelijk leven opbouwt met elkaar.

 

Waar komt dat gevoel van liefde toch vandaan? Wat is de reden van deze ontmoeting en waarom lukt het vaak niet een aardse relatie te creëren met elkaar?

 

Een magisch gevoel van liefde 

Energie trekt energie aan. Op een bepaalde manier lijken tweelingzielen heel erg op elkaar en daarom worden ze zo sterk naar elkaar toegetrokken. Je moet als het ware wel op elkaars pad komen, jullie levens worden naar elkaar geleid.

 

Er is veelal een gevoel van thuiskomen bij elkaar, diepe herkenning en het lijkt alsof je elkaar al heel erg lang kent. Deze gevoelens worden opgeroepen door een gelijkenis in het persoonlijke pakket aan eerdere levenservaringen.

 

In een tweelingzielencontact durf je veel meer openlijk te communiceren. Omdat je niet in je angst getriggerd wordt (of althans, veel minder), komen de woorden uit je diepste ik opeens vrij. Opeens kan je eigen ziel in woorden en gevoel door je heen stromen zonder tussenkomen van het denken en van angst.

 

Persoonlijke Levenservaring 

Persoonlijke levenservaring; iedereen heeft het. Vanuit je generatielijn en vanuit andere levens. De een meer dan de ander. Deze eerder levenservaringen hebben voor zogenaamde ‘trauma’s’ gezorgd. Gebeurtenissen die ooit hebben plaatsgevonden en waaruit overtuigingen zijn ontstaan. Verpakt in denkbeelden over jezelf en de wereld om je heen.

 

Het levenservarings pakket dat je meekrijgt bij je geboorte, bepaalt wat je pijnpunten zijn, welke lessen je kunt leren en welke inzichten je in je leven mag opdoen. Het gaat hierbij om het transformeren van eerdere ervaringen die ooit hebben plaatsgevonden en die liggen verscholen in je systeem.

 

 

Tweelingzielen zijn net hetzelfde

Een tweelingziel heeft een vergelijkbaar pakketje meegekregen bij zijn geboorte. Hij of zij heeft dezelfde pijnpunten en lessen meegenomen uit wat eerder gebeurd is. En veelal heb je ook vergelijkbare gebeurtenissen in je leven meegemaakt.

 

Toch ben je niet hetzelfde. Je hebt namelijk in je leven ook een eigen persoonlijkheid die ontstaan is door hoe je bent opgegroeid, je omgeving en je eigen inzet.

 

Doordat je dezelfde pijnpunten deelt, voel je herkenning bij elkaar zonder dat je er vaak precies de vinger op kunt leggen. Energetisch heb je last van dezelfde trauma’s die nog opgeslagen liggen in je systeem. Hierop trek je elkaar aan.

 

Een veilig gevoel

Omdat je beiden dezelfde pijnpunten hebt, zul je de ander onbewust nooit triggeren op deze punten. Je weet zelf als geen ander hoe je deze pijnpunten in jezelf moet omzeilen en zal dat automatisch ook bij de ander doen.

 

Dit brengt een gevoel van veiligheid met zich mee. Je voelt je veilig bij elkaar, omdat je elkaars diepste pijnplekken niet zult aanraken, er met heel veel voorzichtigheid mee zult omgaan of elkaar er zelfs in bevestigd.

 

Je kan jezelf ontspannen

Door deze veiligheid, kan je systeem zich ontspannen. Je kunt je openen voor elkaar, in het vertrouwen dat de ander jou geen pijn zal doen. Werkelijke liefde kun je voelen als je jezelf helemaal opent voor een ander. Denk aan het onvoorwaardelijke gevoel voor een kind of een dier.

 

Wanneer het hart zich opent, stroomt er een gevoel van liefde door je heen. Een oneindig gevoel van liefde. Dit is wat je in elkaar losmaakt. Je triggert elkaars diepste angsten niet en daarom kan de liefde stromen.

 

 

Het openen van jullie hart

De ontmoeting met een tweelingziel is eigenlijk het startsein voor je om je hart te gaan openen. En dat begint met het gevoel aan je openbaren waar je als mens toe in staat bent wanneer je al je angsten overkomt. Het is de ander die je de geborgenheid en veiligheid biedt om dit in je los te maken, maar de potentie tot dit gevoel zit verstopt in jezelf.

 

De hoeveelheid triggers die je bij elkaar kunt raken is echter kleiner dan in een gewone relatie. En daardoor wordt het werkmateriaal bij jezelf gedoseerd. Af en toe steekt er iets de kop op. Dan openbaart zich een angst.

 

Wanneer je naar je angst gaat handelen (ruzie, afstand, verwijten etc), bemerk je verwijdering van elkaar. Totdat je je eigen angsten herkent en je je hart weer opent voor de ander. Wanneer je deze punten in jezelf overkomt, voel je de verbinding weer.

 

Een groot geschenk maar ook een grote les

Het grootste cadeau dat je elkaar te brengen hebt is contact maken met het potentieel van jezelf in het voelen van onvoorwaardelijke liefde. En, het vanuit liefde leren communiceren met een ander. Ook als er angst opspeelt. Liefde en angst leren onderscheiden van elkaar. In deze ervaring schuilt wel een valkuil.

 

In het allesoverheersende gevoel van liefde, is het vaak makkelijk je aardse behoeftes te negeren. Je behoeftes los van de ander. En heel concreet bijvoorbeeld je behoefte aan een liefdespartner die in de buurt woont om de dagelijkse dingen mee samen te kunnen doen. Of je behoefte aan een monogame partner, omdat dat nu eenmaal praktische voordelen biedt in tijd, geld, energie of fysiek welbevinden. Vaak zijn het deze zaken die niet mogelijk zijn en we uit het oog verliezen in een tweelingzielliefde.

 

De grootste les voor jezelf die in een tweelingzielliefde verscholen ligt is kiezen voor jezelf. Het is de uitdaging om je aardse verlangens in de gaten te houden. Het goed voor jezelf zorgen en jezelf liefhebben. Om de ander te zien voor wie hij werkelijk is, maar vooral ook jezelf. Niet alleen de ziel te herkennen, maar ook de persoonlijkheid en gedragingen erbij te pakken. En hierin voor je eigen leven te kiezen. En dit is tevens de aller moeilijkste opdracht.

 

Je tweelingziel dan toch loslaten?

Het lijkt onmogelijk, je tweelingziel loslaten. Want maar al te graag willen we het dagelijks leven met deze persoon invullen. We willen deze liefde altijd voelen. Het loslaten zit vooral in het accepteren dat de ander dit liefdesgevoel in je losmaakt, maar dat het gevoel in jezelf zit.

 

Die onvoorwaardelijke liefde is ook bereikbaar in je aardse leven. Die liefde voelen met jezelf, voor jezelf, voor de dingen die je doet en voor je omgeving. Eigenlijk kun je dit gevoel voor de hele wereld om je heen voelen. Je bent niet afhankelijk van wie dan ook om dit gevoel te voelen.

 

Het loslaten betekent niet dat je de andere persoon persé niet meer mag zien. Het loslaten betekent dat je je afhankelijkheid opgeeft. Je richt op jezelf en je eigen leven. Daarnaast mag je uiteraard liefde voelen voor deze persoon, maar is het belangrijk om in ieder moment, in het nu, te kiezen voor wat goed is voor jou. Los van de ander.

 

De tweelingzielrelatie beeïndigen? 

Moet je een tweelingzielrelatie dan beëindigen? Ja en nee. Je zult je eigen verlangens als iets op zichzelf staand moeten gaan zien waar alleen jij verantwoordelijk voor bent. Jouw wensen en behoeftes. Los van de ander.

 

Je wordt uitgedaagd om steeds in het moment, in het ‘nu’ te handelen naar wat goed voor jou is. Dit kun je niet forceren. Wanneer je vanuit je hoofd besluit uit de relatie te stappen, zal dat niet lukken. Misschien voor even op wilskracht, maar je valt terug. Hoe dan ook.

 

Als je het proces doorloopt, zul je op een bepaald moment vanzelf van binnen de kracht gaan voelen een beslissing te nemen en een andere kant uit willen. Veelal betekent dit dat je voelt dat je je aardse liefdesleven op een andere manier wilt invullen. Dat deze vorm niet past bij wat je werkelijk op aarde wilt. Of je contact met je tweelingziel verbreekt, je er een vriendschap aan overhoudt of je een ander vorm vindt die past in je leven, dat wijst zich vanzelf uit.

 

 

Het begin van je spirituele pad

Het ontmoeten van een tweelingziel is een groots moment op je spirituele pad. Zo niet pas het begin. Je krijgt een voorproefje van een liefdesgevoel waar je naartoe mag groeien in je leven. Een gevoel dat bereikbaar wordt als je je hart gaat openen. Het startsein is gegeven om jezelf los te gaan maken van alle onderliggende patronen die je van dit gevoel in je leven weerhouden.

 

Kortom; loskomen van je angsten en conditioneringen. Oude pijnen verwerken. Patronen doorbreken. Loskomen van overtuigingen die jou ervan weerhouden op een vreugdevolle en liefdevolle manier te leven. Loskomen van alles wat jouw hart doet sluiten.

 

Aardse vreugde

Je mag een leven gaan creëren waarin je je werkelijke verlangens gaat toelaten. Je mag gaan nadenken over wat jij eigenlijk in je leven zou willen en op onderzoek uitgaan wat jou daarvan weerhoudt.

 

Het is een proces van vallen en opstaan. Met momenten lukt het en dan opeens weer helemaal niet. En dat komt omdat er steeds een laagje van de ui wordt afgepeld. Je ontmantelt een illusie in jezelf, leeft op, voelt liefde en dan komt de volgende laag en lijk je weer terug te vallen. Een prachtig hulpmiddel in deze transformatie is een gewone relatie.

 

Een gewone relatie

Na het gevoel te hebben ervaren met je tweelingziel, lijkt het onmogelijk om nog te genieten van een gewone relatie. Dat is echter wel mogelijk. Alleen is de basis in een gewone liefdevolle (duurzaam op aarde) relatie anders. Je trekt elkaar niet meer aan op een heel pakket aan oude pijnpunten, maar omdat je goed bij elkaar past in wie je werkelijk in je essentie bent.

 

Het voelt anders. Een liefde die rustiger is, met meer afstand. Deze afstand wordt gevormd door nog aanwezige angsten die je in elkaar triggert. Je hebt namelijk allebei een ander pakket meegekregen en zult onbewust elkaar steeds raken. Wanneer zo’n pijnplek wordt geraakt, sluit je hart vaak en voelen we afstand.

 

En dat is precies de bedoeling, want dan kun je ermee aan de slag. Het is de kunst om die ruimte te gaan onderzoeken.

 

Hemelse liefde op aarde

Je kunt in een gewone relatie ook groeien naar dit oneindige gevoel van liefde. Alleen, het is harder werken en vraagt een langere adem. Om stap voor stap je angsten onder ogen te zien en langzaamaan naar elkaar toe te groeien. Het proces van onvoorwaardelijke liefde op aarde brengen.

 

Steeds als je elkaar triggert, zul je weer afstand voelen. Je kunt het herkennen door een gevoel van afwijzing, je niet gezien voelen of gewoonweg het verdwijnen van je gevoel van liefde. Het is de ander die iets in je raakt, maar jij bent het zelf die onbewust je hart sluit en in het patroon van een oude pijn stapt.

 

Wat helpt in een gewone relatie

Het is het doel om je hart te openen. Je kwetsbaarheid te omarmen en hiervan niemand de schuld te geven. Het verdwijnen van je liefdesgevoel is simpelweg een reactie op het sluiten van je eigen hart als gevolg van een geraaktheid. Je hart sluit zich om jezelf te beschermen tegen oude pijn. Er wordt een oud verhaal in je geraakt.

 

Als iemand je raakt, probeer dan te voelen waar die je raakt en op onderzoek uit te gaan. Heeft de ander het echt slecht met me voor of is het mijn eigen angst? Waarom voel ik dit? Wat raakt de ander in mij? Welk gedrag ben ik geneigd te volgen? Helpt dit gedrag mij in waar ik naartoe wil? Wat denk ik over die ander? En over mezelf? Is dit eigenlijk wel waar? Of manipuleert mijn eigen geest mij volgens oude denkbeelden?

 

Tot slot

Iedere keer dat je een dergelijk patroon weet te overwinnen, kan je hart weer iets meer open en zal je meer liefde voelen stromen dan voorheen. In de eerste plaats voor jezelf en daarmee automatisch ook voor de ander. En in die staat, in een staat van werkelijke liefde, kun je goede beslissingen nemen voor jezelf. Verbindingen met anderen laten groeien naar een vorm die past. In welke relatie dan ook.

 

J. Zwart