Energiekoorden

Hoe bescherm je je eigen energie?

 

When you are living in a different frequency and energetic vibration, a lot of times people can't hear and understand what you are saying. They can only meet you as deeply as they have met themselves. Don't drain your energy continually trying to explain yourself

 

Energetisch zijn we met alles en iedereen verbonden. Alleen met sommige mensen (levend of overleden) is er sprake van een steviger verbinding: een energiekoord.

 

Deze koorden heb je met zielen waarmee je een – op wat voor manier dan ook – diepe of bijzondere band hebt of hebt gehad. Het gaat om een dunne lijn of om een centimeters dik koord, om een eenzijdige verbinding of een wederzijdse. Energiekoorden kunnen je positieve energie geven, maar ook negatief beïnvloeden.

Energiekoorden ontstaan de hele dag: bij de bakker, als iemand naar je staart in de trein of je probeert te bellen. Ze lossen ook net zo makkelijk weer op. Alleen sommige koorden zijn blijvers en zeggen veel over de krachtige verbinding die je met iemand hebt. Mooi, maar het is goed om deze koorden te herkennen en je er regelmatig van los te maken. Ontdek hoe je daarmee een begin maakt.

Dierbaren en telepathie

Met je partner, beste vrienden, collega’s en familieleden heb je een krachtige band. Je voelt het wanneer de ander de straat inloopt, pikt verdriet en vreugde van elkaar op en maakt je ongerust op terechte momenten. Met andere woorden: telepathie is geen uitzondering. Logisch, want het zijn mensen die dicht naast je staan en waar je om geeft. Maar op momenten dat het met jou of één van je dierbaren niet goed gaat, kun je elkaar meetrekken in die energie en is het belangrijk je daarvan bewust te zijn, zodat je je vrij kunt maken.

Overledenen en dromen

Stevige energiekoorden heb je ook met overleden dierbaren. Jullie band is er nog, alleen is die puur energetisch van aard. Je kunt bijvoorbeeld vaak over diegene dromen of het idee hebben dat die persoon altijd bij je is. Fijn, maar het kan je ook belemmeren. Belangrijk dus om je van deze koorden los te maken. Als je je van een energiekoord losmaakt, betekent dat niet het einde van de verbinding; je maakt jezelf vrij.

Energiekoorden losmaken

De energie van de ander kun je voelen in positieve en in negatieve zin. Dat is niet de schuld van de ander of van jou; dat gebeurt gewoon. Het is alleen belangrijk om te detecteren en te visualiseren dat je je vrij maakt van deze koorden en je focust op je binnenwereld, je gedachten en dat wat van jou is.

 

Zo kun je energiekoorden detecteren en losmaken:

  • Stap 1: Teken jezelf en je dierbaren en trek dikke/dunne/gekleurde lijnen van jouw lijf naar dat van hun en/of andersom. Breng het netwerk van je verbindingen in kaart en kijk wat opvalt.
  • Stap 2: Energiekoorden heb je binnen een bepaald chakra: wortel (overleven), heiligbeen (steun), zonnevlecht (wilskracht), hart (liefhebben), keel (luisteren), voorhoofd (aandacht geven), kruin (volgen). Vanuit welke chakra’s verbind jij je?
  • Stap 3: Focus op de verbinding die er het eerste uitspringt en visualiseer dat het koord tussen jullie oplost en dat er bijvoorbeeld een gouden licht voor in de plaats komt. Doe dit op momenten dat verbindingen veel vragen; of dit nu vanuit jou of de ander komt.