Tekens van het Universum

 

The Universum is always speaking to us trough little messages, coincidences, and synchronicities that remind us to stop, look around and be present

 

Er zijn altijd tekens van het Universum om ons heen en die kunnen zich op ontelbaar veel manieren aan ons kenbaar maken. Eigenlijk is er geen moment waarop we niet worden omringd door tekens. 

Tekens van het Universum worden meestal visueel door gegeven, maar het kan ook via een geur, een geluid, een aanraking zijn, een ingeving, een intuïtief gevoel of een droom zijn...

 

Door andere mensen

Alles om ons heen heeft energie en die energie reageert op onze verwachtingen. Wanneer je bewust (of onbewust) een vraag of een probleem aan het universum voorlegt, hebben mensen die je pad kruisen vaak een teken of een boodschap voor je.

Soms verschijnen er op mysterieuze wijze mensen in je leven die je een antwoord geven op je vraag. Mensen verschijnen nooit zonder reden in je leven – anders zou je ze niet tegenkomen.

Maar omdat we meestal niet goed luisteren, horen we hun boodschappen niet. Als iemand tegen ons praat, zijn we gewoonlijk alleen maar bezig met hoe we zullen reageren, in plaats van echt te luisteren naar wat de ander zegt. Voor wie goed oplet kan elk gesprek een diepere betekenis hebben. In de woorden liggen soms belangrijke, diepzinnige en persoonlijke tekens of boodschappen vervat.

 

Het perifere gezichtsveld

Heb je ooit meegemaakt dat je uit je ooghoeken iets zag, maar toen je keek, merkte dat het iets anders was of dat wat je meende te zien er helemaal niet was? Dit is vaak een manier waarop je hogere zelf je aandacht trekt en je een teken geeft.

 

Liedjes die je voor jezelf zingt

Heb je weleens gemerkt dat je in jezelf een liedje zingt, soms zelfs zonder dat je er erg in hebt? Als dat gebeurt, luister dan goed naar de woorden die je gebruikt, want daar zitten soms tekens in die uit je onderbewuste naar boven zijn gekomen.

 

Dromen

In je slaap zweven er net buiten bereik van je bewustzijn ongrijpbare momenten. Die zijn zo echt dat je kunt voelen dat ze daar op je wachten. Jij reikt uit en wilt ze aanraken, maar ze ontglippen je al snel en verdwijnen. Deze momenten bestaan buiten de wereld van vorm en illusie.

Ze bevinden zich in de kloof tussen twee werelden. Maar mocht je ze kunnen vangen, dan behoren ze tot de belangrijkste bronnen van persoonlijke tekens.

Er bestaan tegenwoordig talloze opvattingen over dromen, maar door onze geschiedenis heen zijn ze altijd gebruikt als een bron van tekens en boodschappen van het universum.

 

Bewegingen in de natuur

In elke cultuur hebben mensen tekens ontvangen door de bewegingen in de hen omringende natuur te observeren. De trek van dieren, de plaats waar de bliksem inslaat, de vorm van de wolken, in al haar veranderingen geeft de natuur ons voortdurend tekens.

Ook in de stad zijn wij omringd door de natuur. Het gedrag van eekhoorns of van duiven, de bewegingen van wolken, de wind, al deze dingen kunnen ook in een stedelijke omgeving tekens bevatten.

 

Voorzieningen in huis

De voorzieningen in je huis kunnen belangrijke tekens overbrengen. Volgens psychologen is water een symbool van emoties, wat betekent dat de toestand van de waterleiding in je huis je iets kan vertellen over je emotionele toestand.

Verstopte leidingen kunnen een teken zijn van geblokkeerde emoties. Als de toiletpot overstroomt, kan dat erop wijzen dat je overloopt van emoties.

Een bevroren waterleiding kan bevroren emoties symboliseren en een lekkende kraan kan erop wijzen dat je emotioneel uitgeput wordt.

Een lekkende kraan kan natuurlijk gewoon betekenen dat het leertje aan vervanging toe is, maar vaak is er verband tussen de waterleiding in je huis en je emotionele toestand.

 

Vergissingen

Vaak zijn vergissingen die we toevallig maken verborgen tekens. Toen iemand mijn tuin inrichtte, wilde hij dat die rust en vrede uitstraalde, en hij gebruikte uitsluitend planten met bloemen in zachte tinten blauw, paars, roze en wit. Het leek hem een geweldig idee om zo rondom zijn huis een oase van rust te creëren. Maar ondanks zijn weloverwogen plannen kwamen er elk jaar planten op met felgekleurde rode, oranje en gele bloemen, terwijl hij die nooit had geplant. Hij besefte dat deze uitbundige kleuren stonden voor vitaliteit en energie.

Hoewel hij bewust verlangde naar vrede in zijn leven (gesymboliseerd door de evenwichtige en serene kleurencombinatie), wilde zijn onderbewuste blijkbaar opwinding en beweging. Toen hij zijn leven onder de loep nam, besefte hij dat hij eigenlijk geen afstand wilde doen van zijn aangename maar oude leefpatroon en niet bereid was het leven ten volle te leven. De felgekleurde bloemen die maar bleven verschijnen waren een teken dat het tijd werd om een beetje pit in zijn leven te brengen. Hij besloot de kleuren in zijn tuin te accepteren zoals ze kwamen, Hij begon veranderingen aan te brengen in zijn leefwijze en hij verruimde zijn horizon.

 

 

Tekens van het Universum kunnen ook gegeven worden via dieren en voorwerpen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende tekens met hun betekenis: 

 

 

Vlinders zijn een spirituele voorstelling van transformatie

Ze zijn niet alleen synoniem voor verandering en transformatie, maar ook voor vele andere kwaliteiten in het leven. Ze staan voor creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. De vlinder laat jouw weten dat het nieuwe begin heel dichtbij is. Dat jij de nectar van het leven mag gaan proeven en dat het tijd is het verleden daar te laten waar het hoort. De tijd is aangebroken om jezelf te laten zien, naar voren te komen en jouw ware schoonheid van jouw pure ziel te laten stralen.

 

Regenbogen zijn de brug tussen hemel en aarde 

Een regenboog staat symbool voor de brug tussen hemel en aarde. Het verbindt het aardse met het goddelijke. Wanneer je bij intens verdriet een regenboog zien, put er dan troost uit. Alles komt goed. Een regenboog kan ook symbool staan voor nieuw leven of een zwangerschap.

 

Veren zijn boodschappen van engelen

Bij de Indianen en Egyptenaren stond de veer symbool voor een diepere connectie met de natuur en de goden die ze aanboden. In deze culturen was een intense verbinding met de aarde belangrijk. Een veer staat ook symbool voor kracht, moed en zelfbewustzijn.

 

Munten als financiële ondersteuning

Het vinden van munten op je pad is een teken van het Universum. Let op de datum van de munt. Misschien is die van  enige betekenis? Heb je gevraagd om financiële hulp van je engelen? Het universum laat weten dat je vooruitgang boekt op financiëel vlak.

 

Kolibrie, een vogel met een boodschap

De kolibrie symboliseert de vreugde van het leven en de lichtheid van het zijn. Het vogeltje vliegt van bloem naar bloem en is altijd actief op zoek naar de zoetste nectar. Het leert ons de schoonheid in elke dag te zoeken, te genieten in het Hier en Nu en op zoek te gaan naar dat wat jou blij en gelukkig maakt.

 

Libelle, als symbool voor verandering

De libelle staat voor speelsheid en verandering, maar ook voor geluk, welvaart en harmonie. Door haar naam (qingting), dat op het Chinese woord voor puur lijkt (qing), wordt de libelle ook wel als symbool voor reinheid of zuiverheid gezien. Het is een symbool voor welvaart, kracht, verandering, wijsheid en vrede.

 

Pauw, vernieuwing en vrijheid

De pauw als symbool voor vernieuwing van het leven en oplettendheid. De “ogen” overzien een zeer wijde omgeving en verdrijven boze krachten. Daarom wordt de pauw ook wel gezien als symbool voor de dood en wederopstanding.

 

Kraai & Kauw, opmerkzame boodschappers 

Het gekras van de kraai en kauw, brengt je de boodschap dat je opmerkzaam mag zijn. Dat je keuzes mag maken die alleen goed voor jou zijn. Dat de mening van anderen totaal onbelangrijk is. 

 

Duif, de harmoniebrenger 

De duif is een vrede en harmoniebrenger. De duif vraagt je om je in verbinding te stellen MET je hogere zelf, vrede te voelen IN jezelf en in harmonie te leven met Moeder Aarde en het universum.

 

Egel, puurheid en zuivere intuïtie

De egel staat voor vrouwelijkheid in de puurste vorm, gepaard met feilloze en zuivere intuïtie. De vrouwelijke kant is kwetsbaar, zoals de onderkant van de egel. Velen van ons hebben deze kant net als de egel afgeschermd met hun stekels; als bescherming tegen onze harde maatschappij.