Poortdagen 2024

 

De poortdagen die je hier vindt, zijn berekend op de originele Tzolkin kalender. Ze zijn dus niet gechanneld of berekend met de dreamspell kalender, wat bij anderen vaak wel het geval is. Dat maakt ze niet beter of slechter.

Het is net wat het meeste met jou resoneert.

 

De Tzolkin is een waarzegkalender in kringloopvorm, die in geheel Meso-Amerika gebruikt werd als onderdeel van de tijdrekening. De Tzolkin kent een periode van 260 dagen. Deze worden aangeduid door het combineren van 13 getallen en 20 namen.

 

 

Wanneer een datum meestergetallen, spiegelgetallen of dubbele getallen bevat, wordt er een energetisch portaal gecreëerd. Je kunt op zulke dagen meer informatie ontvangen; vanuit tekens van het universum of juist vanuit je eigen intuïtie. Er zijn triggers, bijzondere gesprekken en je ziet mogelijk ook véél dubbele getallen op kentekens en de klok. Zo’n energetisch geladen dag noem je een poortdag. Een Engelenpoortdag is een poortdag met dubbele getallen.

 

Tijdens een poortdag is de energie van het universum op aarde goed te voelen. De sluier tussen ons en universum is dun en dat is waarom je boodschappen doorkrijgt. Je voelsprieten staan uit, je kunt visioenen ontvangen en heldere, levendige dromen krijgen

 

Kortom: je kunt op spirituele dagen meer spirituele tekens ontvangen en nauwer in contact staan met je overleden dierbaren, gidsen en engelen.

 

Je kunt tijdens de poortdagen echter ook last krijgen van fysieke klachten. Denk aan slapeloze nachten, hoofdpijn, grieperig, weinig energie en vermoeidheid. Het is heel normaal als je naar binnen wil keren om vrij te zijn van externe prikkels.

 

Zit je in een tweelingzielenproces? Tijdens de poortdagen kun je boodschappen ontvangen rondom je proces. Er kan energetische afstemming plaatsvinden tussen jou en je tweelingziel en de aantrekkingskracht is op dit soort dagen groter. Maar alles heeft een andere kant; de keerzijde is dat het afstoten ook groter kan zijn.

 

 

Een overzicht van de Poortdagen voor het jaar 2024:

 

Datum Maand
1 januari
5 januari
11 januari
22 januari
2 februari
4 februari
11 februari
22 februari
3 maart
11 maart
12 maart
21 maart
22 maart
2 april
4 april
11 april
22 april
1 mei
5 mei
11 mei
14 mei
22 mei
23 mei
6 juni
11 juni
15 juni
22 juni
24 juni
7 juli
11 juli
16 juli
22 juli
8 (leeuwenpoort) augustus
11 augustus
17 augustus
22 augustus
9 september
11 september
18 september
22 september
10 oktober
11 oktober
22 oktober
4 november
11 november
22 november
29 november
3 december
11 december
12 december
22 december