Entiteiten in verschillende vormen

 

Wat is een entiteit? 

Een entiteit is een overleden persoon, ook wel ziel of geest genoemd. De overledene beseft niet dat hij of zij geen aards lichaam meer heeft. Het is een dolende ziel tussen hemel en aarde. Hij of zij kan of wil niet verder gaan naar het hiernamaals en blijft daarom ronddolen.

 

Redenen waarom de geest van een overleden persoon op aarde doolt:

Het kan zijn dat nabestaanden de overledene niet los kunnen laten zodat hij of zij wordt tegengehouden om verder te gaan naar het hiernamaals.

Een entiteit kan bezorgd zijn over dierbaren en ze niet alleen achter willen laten.

Het is mogelijk dat de overledene, de entiteit, vindt dat zijn of haar missie op aarde nog niet is afgerond.

Entiteiten kunnen angst hebben om naar het licht te gaan.

Een entiteit kan gehecht zijn aan een huis. Huizen waarin entiteiten actief zijn worden ook wel ‘spookhuizen’ genoemd.

De Entiteit kan niet naar gene zijde gaan omdat hij of zij nog gehecht is aan verslavende middelen.

Sommige entiteiten kunnen het licht niet vinden.

Wat doen entiteiten? 

Soms komen entiteiten zomaar een kijkje nemen hoe het met iemand gaat omdat ze van diegene houden. Ze zoeken aandacht, zelf hebben ze er immers geen idee van dat ze geen aards lichaam meer hebben. Het kan ook zijn dat een entiteit lawaai maakt, klopt tegen meubels of muren en spulletjes omgooit. Heel hard gaat stampen of met deuren gooit omdat hij of zij boos is. Entiteiten raken je soms zachtjes aan omdat ze van je houden en met geluiden willen ze je duidelijk maken dat ze je steun en hulp nodig hebben.

 
Hoe voelt de aanwezigheid van een entiteit aan?

Een koude stroom kun je langs je lichaam voelen. Net alsof er heel dichtbij iemand langs je loopt. Ook al zit of sta je in een hele warme ruimte, opeens voel je een koud windje.

Je kunt het gevoel hebben dat er iemand achter je loopt, maar steeds als je achterom kijkt zie je niemand.

Entiteiten kunnen je heel zachtjes aanraken. Opeens voel je dat iemand heel licht je arm, haar of rug aanraakt.

Je ruikt opeens een vieze geur of een heel lekkere geur.

Vanuit je ooghoek zie je iemand staan.

 

Willen entiteiten ons bang maken?

 Entiteiten willen ons niet bang maken, ze hebben er immers geen weet van dat ze nog ronddwalen op aarde. Entiteiten willen je geen vervelend gevoel geven. Vaak zijn ze zelf heel angstig en daardoor voel jij je angstig. Ze projecteren als het ware hun gevoel op jou. Ze zijn wanhopig, angstig en boos omdat ze niet weten waar ze heen moeten. Het zijn gewoon overleden mensen die de weg kwijt zijn en niemand kwaad willen doen.

 

Entiteiten en hun verschillende vormen

 

Een 'gewone' geest

Dit is de geest van een overleden persoon. Ze maken zich op verschillende manieren kenbaar. Zo kunnen ze zich aan je laten zien, waarbij ze doen denken aan een doorzichtige, kleurloze versie van wie ze waren. Naast die uiterlijke kenmerken, wordt aangenomen dat ze ook hun persoonlijkheid behouden. Als je een overleden dierbare aan je ziet verschijnen, heeft diegene je waarschijnlijk iets belangrijks te vertellen.

Ecto mist

Dit is de onverklaarbare vorm van mist die zich anders gedraagt dan de gewone mistbank. Een ecto mist zweeft meestal een kleine meter boven de grond, waar hij zich snel en vreemd kan verplaatsen of juist onverklaarbaar stil kan hangen. De meeste foto’s en video opnamen van geesten, zijn van dit soort verschijningen.

De klopgeest

Dit is tegelijk een van de zeldzaamste en meest bekende typen geestverschijningen. Dat komt waarschijnlijk doordat de klopgeest zo tot de verbeelding spreekt en een dankbaar onderwerp is voor horrorfilms. De geest die de hoofdrolspelers in Paranormal Activity terroriseert, is van dit type. De klopgeest laat zich meestal niet zien, maar manifesteert zich door veel lawaai te maken en voorwerpen te laten bewegen. Lichten die aan en uitgaan, deuren die plotseling dichtslaan: het zijn allemaal tekenen dat je met een klopgeest te maken hebt.

Orbs

Naast de misten is dit het type geest dat het meest op de gevoelige plaat is vastgelegd. Het zijn de mysterieuze cirkels en plekken van licht die op foto’s opduiken. Ze worden gezien als de ziel van een mens of dier die op weg is naar een andere bestemming. In de bolvorm kunnen ze zich gemakkelijker verplaatsen. Volgens deze theorie is het een voorstadium voordat ze een volledige verschijning worden (meestal een “gewone" entiteit). De pop waar de vlinder uit te voorschijn komt, als het ware.

Tunnel geesten

Dit type wordt geassocieerd met historische gebouwen met een geladen verleden, zoals plekken waar veel mensen gestorven zijn. Deze geesten voel je vaak voordat je ze ziet: vaak zijn ze te herkennen aan zogenoemde “cold spots” (koude plekken). Het is op die plekken alsof de andere dimensie naar de onze lekt. Laten ze zich zien, dan zijn het meestal kolkende tunnels van licht.

Geesten zien in huis 

 

Het zien van geesten in huis, kan een angstaanjagende ervaring zijn. Het is immers de plek waar je je veilig waant tegen indringers van buitenaf. Helaas houden geesten zich niet altijd aan zoiets aards als muren.

Toch zullen goedwillende geesten zich niet zomaar in je huis laten zien, wanneer ze weten dat jij daar niet klaar voor bent

Heb je het idee dat je geesten ziet in huis? Dit zijn een aantal tekenen waar je op kunt letten:

Lichten die uit zichzelf aan en uit gaan

Lampen die regelmatig doorbranden

Vallende geluiden, maar niets dat is omgevallen

Vreemde schaduwen uit je ooghoeken

Vreemd gedrag van je huisdieren (zie ook hieronder: honden en katten lijken veel gevoeliger voor geesten te zijn dan wij)

Stemmen en gefluister, het roepen van je naam

Onverklaarbare bewegende vormen of mist

Plotselinge dalingen in temperatuur, vooral plaatsgebonden