Maan Energie & Maan Water

 

Just as the Water 

Reflects the Stars and the Moon, 

the Body Reflects 

the Mind and Soul

Vang krachtige maanenergie op in je eigen maanwater

De volle maan is een intens hoogtepunt van energie. Met maanwater kun je die energie nog sterker maken. Dat is gewoon water dat een tijd onder het maanlicht heeft gestaan en haar energie heeft kunnen opnemen. In dit artikel leer je alles wat je moet weten om je eigen maanwater te brouwen en hoe je het kunt gebruiken met de volgende volle maan.

 

De geschiedenis van maanwater

Dat mensen de maan vereren is niets nieuws, maar de exacte oorsprong van maanwater is niet duidelijk. Voor zover bekend is het maken van maanwater ontstaan in de hekserij en bestaat het zeker al sinds 1800.

 

Wanneer maak je het?

Als je iets met de maan hebt of gewoon je volgende ritueel wilt versterken, dan gaat maanwater je goed van pas komen. Je kunt maanwater technisch gezien maken tijdens elke fase van de maan. Maar de volle maan geeft wel het sterkste effect.

Nou ja, er is één moment waarop je geen maanwater kunt maken: tijdens een maansverduistering. Verduisteringen zijn donker en onthullen onze schaduwen. Daarom zijn ze een moment waarop je energie moet loslaten, en niet moet opvangen.

 

Hoe maak je maanwater?

Maanwater kan, energetisch gezien, ontzettend verfrissend zijn. En het is een krachtig middel om je lichaam en huis mee te zuiveren. Zo maak je het:

Kies je container en vul deze met water

Neem een glazen pot en vul die met water, het liefst vers regenwater. Als je een specifieke intentie of een bepaald doel hebt dat je met de kracht van de maan wilt manifesteren, dan kun je ook leuk een container kiezen die goed bij je intentie past. Als je van plan bent om je maanwater te drinken, zorg dan wel dat het water ook veilig is om te drinken. Je kunt ervoor kiezen om je pot open te laten, maar je houdt het beter schoon als je de deksel erop doet. (De maan kan er gewoon bij!)

Zoek een plaatsje met direct maanlicht

 

De volgende stap is dat je de pot met water in je tuin zet, in je raamkozijn of op een andere plek waar het in het maanlicht komt te staan.

Spreek een bekrachtiging of gebed uitDenk eventjes na over waar je het maanwater voor wilt gebruiken. “Met een bekrachtigende zin of een gebed geef je de pot je intentie mee voor je hele maanritueel”. Ze raden je ook aan om te kijken naar het sterrenbeeld waar de volle maan in staat voordat je je intenties zet, zodat je goed kunt werken met de energie van de huidige cyclus.

“Heeft je intentie bijvoorbeeld te maken met liefde, kies dan een volle maan in Stier of Weegschaal om je manifestatie een extra boost te geven.”

 

Gebruik wat kristallen

Om de energie nog verder te versterken, kun je je favoriete kristallen bovenop de pot leggen. Die laden het water op voor een extra boost. “Seleniet, heldere kwarts en maansteen zijn allemaal fantastisch voor het zuiveren van energie en het vasthouden van intuïtie.”

Laat het een nachtje staan. En als je alles hebt voorbereid en je intentie hebt uitgesproken, dan laat je de pot gewoon een nachtje in het maanlicht staan. ’s Ochtends is het klaar, hoe je het ook wilt gebruiken! Zo simpel is het.

 

Hoe gebruik je maanwater?

“Maanwater is ontzettend veelzijdig en een magische manier om energie te transformeren,” en er zijn duizenden manieren om het te gebruiken. Hier wat van onze favorieten:

 

1.Zuiver je huis: voeg wat maanwater toe aan je schoonmaakmiddelen om je huis en heilige plekjes een diep en energetisch te zuiveren.Geef je planten water: “planten zijn dol op maanwater, omdat het ze helpt hun energie te vernieuwen”.

2.Voor een bad bij volle maan: een bad nemen bij volle maan is een geweldige manier om in aanraking te komen met maanenergie. En door je bad te mengen met maanwater raak je er nog beter op afgestemd.

3.In je thee: als je je van binnenuit wilt afstemmen op de energie van de maan, kun je het maanwater koken voor je volgende kopje thee.

4.Reinig je kristallen: de volle maan is perfect voor het opladen en zuiveren van je kristallen. Maanwater doet ook wonderen. Maar pas op, want niet alle kristallen gaan goed samen met water. Veilige stenen zijn kwarts, amethist, agaat, maansteen en citrien.

 

Hoe je je maanwater ook wilt gebruiken, het gaat uiteindelijk allemaal om je intentie. Het is een feit dat de maan versterkte energie in zich draagt – dus daar kunnen we net zo goed gebruik van maken!

 

TIP: Houd tijdens volle of nieuwe maan ook een korte ceremonie voor jezelf. Creëer een sacred space (heilige ruimte), schrijf op wat je wil loslaten of toelaten in je leven.