De Energie van Volle Maan

 

The Moon is magic for the Soul 

and light for the senses

Are you listening? 

 

Merk jij ook dat je tijdens volle maan prikkelbaarder bent? Tijdens deze dagen stuurt de maan namelijk veel energie naar de aarde. Deze energie kun je ook positief inzetten, ten minste als je het goed gebruikt. Het kan je energieniveau positief verhogen, maar ook juist het omgekeerde, je emoties negatief versterken. Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent om de positieve energie te ontvangen. Vergeet niet dat alles wat er gaande is in je lichaam, geest en ziel op dat moment versterkt wordt.

 

Omgaan met de energie van de volle maan

Als je boos bent, zul je je bozer voelen. Als je gelukkig bent, zul je je gelukkiger voelen. De energie van de volle maan is erg krachtig. Het is daarom van belang dat je intentie positief is. Zowel liefdevolle energie, maar ook negatieve energie wordt intenser. Als je hier mee om leert gaan zal dit zorgen voor emotionele en spirituele groei. Hieronder staan vijf tips voor het gebruiken van de energie van de volle maan (twee dagen vóór en twee dagen na).

 

 Maak geen ruzie en word niet boos tijdens volle maan

De volle maan is een tijd van kalmte. Probeer dingen los te laten en blijf ademen tijdens moeilijke momenten of situaties. Probeer andere ook te vergeven voor hun fouten. Als je het niet kan laten gaan en er toch over wilt blijven praten, probeer het dan uit te stellen, ten minsten twee dagen na de volle maan. Wat er ook gebeurt op dit moment, de volle maan zal ervoor zorgen dat je emoties nu alleen maar zullen versterken. Houd je energie in balans in een vrolijke manier, richting thuis, je werk en in je dagelijkse interacties.

 

Positieve gedachten

Als je positief gaat denken dan worden je gedachten gevoegd met positieve energie en worden ze daardoor krachtiger. Zelfs als je net vijf minuten wakker bent in de ochtend of voor het slapen gaan.  Als je aan positieve momenten denkt in je leven doe je jezelf een groot plezier. Wat je kunt doen om dit te stimuleren is: – Maak een dankbaarheid lijstje – Schrijf een bedankbriefje aan het Universum – Kijk in de spiegel en zeg lieve woorden over jezelf – Maak een wandeling en merk al het moois om je heen

 

Maak je dromen helder

De volle maan is ook een perfecte tijd om je dromen te manifesteren. Neem de tijd om je dromen in te beelden en schrijf ze op papier. Je kunt hierbij ook een moodboard maken met daarop al je dromen en doelen. Dit kun je doen door middel van foto’s en woorden op te schrijven en plakken. Daarna is het handig om je moodboard op te hangen in je huis waar je het iedere dag kunt zien. Door extra tijd te besteden aan je dromen tijdens de volle maan geeft het je nog meer kracht en positieve energie om je dromen waar te maken.

 

Mediteer

Omdat de volle maan zoveel energie geeft kan meditatie ervoor zorgen dat weer je kalmte, stilte en rust gaat ervaren. Je kunt de meditatie gewoon thuis doen, maar ook in groepsverband. Er zijn vele spirituele centra, yoga studio’s en online groepen die bij elkaar komen voor een volle maan meditatie. Het is zeer krachtig om te mediteren in een groep.

 

Stuur zegeningen naar anderen mensen

Nu je weet hoe je kunt omgaan met de kracht van de maan kun je ook helende energie, vergeving, roze licht en liefdevolle vriendelijkheid naar je vrienden, familie, collega’s en vreemden sturen. Zend vredige energie naar plekken in de wereld waar ze strijd, armoede en oorlog beleven. Het heeft positieve gevolgen voor hen en als bonus voed je hiermee ook je goede karma voor jezelf.

 

 

Volle maan tips: houd je emoties onder controle

 

Geef je kracht niet weg aan de maan

Allereerst, pas je manier van denken aan. De energie is veel intenser bij volle maan. Het heeft een grotere kans om je gevoelens in de war te brengen of je zelfs te laten denken dat je helemaal geen gevoelens hebt. Omdat we vaak goed zijn in het onderdrukken van onze emoties. Maar wanneer het licht van de volle maan onze verborgen emotionele wereld naar boven brengt kunnen degene die hyper-gevoelig zijn de neiging hebben dat ze zich in een achtbaan bevinden tijdens de volle maan. Als je je overweldigend voelt door de intensiteit van de volle maan kijk dan of je denkt dat het iets is wat zich buiten jou bevindt of komt het wel van binnenuit? De manier om je eigen gevoelens te begrijpen, is ze eerst om op te merken. Je kunt dit doen door bij te houden hoe je je voelt bij elke maanstand.

 

Word je bewust van de hele maancyclus en niet alleen van de volle maan

De maancyclus duurt ongeveer een maand en in deze tijd gaat de maan door verschillende maanfasen. Begin met het bijhouden van alleen de twee grote maanfases: de nieuwe maan en de volle maan. Een nieuwe maan ziet er donker uit voor ons, omdat de maan fysiek tussen de aarde en zon staan en daardoor wordt het licht geblokkeerd. En bij de volle maan vangt de maan het licht van de zon op.

 

Schrijf op hoe je je voelt bij elke maanfase

Schrijf op hoe je voelt bij een nieuwe maan vergeleken met een volle maan. Houd notities bij en herhaal het tijdens de volgende maancyclus. Als je gevoelig bent voor de maan en je dit enige tijd zult bijhouden ga je je eigen patronen zien. Je zult gaan begrijpen hoe je je voelt elke volle maan en je bent in staat om te voorspellen hoe je je bij de volgende zal voelen. Na enige tijd zal je beginnen te voelen hoe de volle maan je reflecteert en hoe je hier rekening mee kunt houden.

 

Wanneer je je gevoelens begrijpt, ga dan werken met je natuurlijke ritme

Elke maand is er een volle maan en daar heb je geen controle over, maar als je eenmaal begrijpt hoe je je voelt dan kun je je eigen gevoelens voorspellen. Dit zorgt ervoor dat je de volgende keer minder heftig reageert op de intensiteit van de volle maan. Door je gevoelens bij te houden bij elke maanfase kun je leren hoe je eigen ritme werkt. Zo kom je te weten of je juist onder je warme dekens wilt kruipen, of dat je wilde plannen hebt en je graag gaat dansen of wanneer je de hele nacht kunt opblijven, omdat dan je creativiteit stroomt. Door de fases van de maan te volgen kom je er achter hoe je je voelt bij iedere fases. En dit is voor iedere anders, want we zijn allemaal verschillend.