12 Sterrenbeelden

Een Overzicht...

 

In de Westerse astrologie zijn de sterrenbeelden gebaseerd op de maanden, terwijl je Chinees sterrenbeeld is gebaseerd op het jaar waarin je bent geboren. Er zijn in een jaar 12 maanden en dus ook 12 bijbehorende sterrenbeelden. Maar de datum van je sterrenbeeld gaat niet in op de 1e van de maand, maar meestal rond de 20e. Dit is afhankelijk van de stand van de Zon.

 

Een Overzicht van de 12 Sterrenbeelden:

MAAND STERRENBEELD
21 maart - 19 april RAM
20 april - 20 mei STIER
21 mei - 20 juni TWEELINGEN
21 juni - 22 juli KREEFT
23 juli - 22 augustus LEEUW
23 augustus - 22 september MAAGD
23 september - 22 oktober WEEGSCHAAL
23 oktober - 21 november SCHORPIOEN
22 november - 21 december BOOGSCHUTTER
22 december - 19 januari STEENBOK
20 januari - 18 februari WATERMAN
19 februari - 20 maart VISSEN

 

De eigenschappen van de sterrenbeelden 

Je sterrenbeeld is gebaseerd op de positie van de zon op het tijdstip dat je bent geboren. Bevond de zon zich op dat moment in het sterrenbeeld Waterman, dan ben je dus een Waterman.

Volgens de moderne Westerse astrologie zijn er twaalf van zulke sterrenbeelden. Elk sterrenbeeld heeft zowel positieve en mindere eigenschappen. 

 

 

Je sterrenbeeld of zonneteken is niet de enige invloed

De meeste eigenschappen van je sterrenbeeld zijn vast heel herkenbaar. Toch hoeven niet alle eigenschappen even sterk bij jou aanwezig te zijn. Je Zonneteken is namelijk maar één aspect van je horoscoop. Ook de stand van de Planeten en de Huizen hebben invloed op je karakter en zorgen voor unieke eigenschappen.

Op het moment dat je werd geboren, stond ook bijvoorbeeld de Maan of de planeet Venus in een bepaalde positie. Dit kan bepaalde eigenschappen van je sterrenbeeld versterken of juist overschaduwen.

 

 

 

 

Heel af en toe verschilt de datum van een sterrenbeeld... Waarom verschilt deze datum soms?

Rond de 3e week van de maand beweegt de Zon van het ene naar het andere sterrenbeeld. Soms valt dit in een bepaald jaar net iets later of vroeger dan in het andere.  Zo valt iemand die op 23 augustus is geboren, meestal onder het sterrenbeeld Maagd. Maar in sommige jaren viel het nog net onder het sterrenbeeld Leeuw. 

Misschien herken je je in zo’n geval zelfs beide beschrijvingen en heb je eigenschappen van beide sterrenbeelden. Bij zo’n grensovergang krijg je namelijk ook een vleugje van de eigenschappen van het andere teken mee.

 

 

De kwaliteiten van de sterrenbeelden

De kwaliteiten van een sterrenbeeld beschrijven als het ware wat je rol is binnen een team. Ben je een starter, een doener of een afronder? Elke kwaliteit speelt een belangrijke rol in de wereld, en binnen elk team is het goed om een balans van verschillende kwaliteiten te hebben.

 

Wat zijn kardinale sterrenbeelden?

Ram, Kreeft, Steenbok en Weegschaal zijn kardinale sterrenbeelden.

Kardinale sterrenbeelden zetten actie in gang.

Eigenschappen: actief, onafhankelijk, sociaal en extrovert.

Dit zijn de scheppers en gangmakers van de zodiak. Ze zijn ambitieus en hardwerkend van aard. Kardinale types hebben het er voor over om veel energie te steken in hun doelen. Ze wachten niet tot iets vanzelf op hun pad komt, maar steken de handen uit de mouwen en maken er werk van. Ze gaan recht op hun doel af. Het zijn dan ook geboren leiders.

 

Wat zijn vaste sterrenbeelden?

Waterman, Leeuw, Schorpioen en Stier zijn vaste sterrenbeelden.

Vaste sterrenbeelden stabiliseren en behouden datgene wat in gang is gezet.

Eigenschappen: constant, betrouwbaar en vastberaden, maar ook koppig, inflexibel en verzettend tegen verandering

Deze sterrenbeelden zijn stabiel en doortastend. Ze hebben enorm veel uithoudingsvermogen. Maar de keerzijde is dat ze ook koppig en vastgeroest in hun gewoonten kunnen zijn. Hebben ze eenmaal besloten dat ze iets willen krijgen of doen, dan kan niets ze nog tegenhouden om het te bereiken.

 

Wat zijn veranderlijke sterrenbeelden?

Tweelingen, Vissen, Maagd en Boogschutter zijn veranderlijke sterrenbeelden.

Veranderlijke tekens geven door en verspreiden alles wat in gang gezet en gestabiliseerd is.

Eigenschappen: flexibel, vindingrijk en vlug van begrip, maar ook veranderlijk, makkelijk afgeleid en makkelijk te overtuigen.

De veranderlijke tekens zijn een soort kameleons. Ze passen zich perfect aan hun omgeving aan. Dankzij hun scherpe geest kunnen ze zich in uiteenlopende situaties redden. Ze zien altijd alle kanten van een probleem. Hierdoor raken ze makkelijk beïnvloed door externe dingen en kunnen ze soms moeilijk concrete beslissingen nemen.